VIKTOR BAKO / BARCELONA TRIP VIDEO / DIG BMX Locals

Viktor Bako is our great Hungarian rider and he is on BMX scene for ages ! He still killin with great style. Lastly he was on nice long trip to Barcelona and did awesome video witch came out in DIG BMX LOCAL series ! Check it out.

ENGLISH VERSION HERE

 

Viktor Bako – BCN Trip – DIG BMX Locals

 

Hola Mindenki,

Bakó Viktor vagyok, ez az én BCN történetem.

 

Ehhez az alapötlet tavaly született meg a Madman Ting Benelux trip keretein belül, ahol a Steetlife Crew-s barátaimmal(Ludis Tóth, Stajnil, Icosira, Siera/Igor) közösen gondolkodtunk, mi legyen a következő állomás. Úgy döntöttünk tavasszal szétkapjuk Barcelona-t.

 

 

3 young gun-nal gyarapodott a csapat( Kennedy, Migo, Ondrej Valent). Az időpont is megszületett, kisebb-nagyobb eltéréssel de mindannyian megérkeztünk április 2.-án. Egészen a belvárosban laktunk, Sant Martí mellett, közel a Glories shopping center-hez. Másnap a reggeli után kicsit felfedeztem a környéket, megtaláltam a legjobb kávézót, meg a friss gyümölcsöket a bodegában. Ezek után össze kaptuk magunkat és elkezdődött a streetelés. 2-3 napig jól is ment, aztán történt egy kis változás, sokat estem és nem tudtam beadni azokat a trükksorokat a kiszemelt spotokon, amiket szerettem volna. Ráadásként a bokám is megsérült, ezért ki kellett hagynom majdnem egészen 2 napot, így sajnos kamerázni sem tudtam menni annyit a srácokkal. A maradék 4 napra viszont összeraktam magam annyira, hogy bár fájó bokával is, de gurulni tudjak a többiekkel, így a nagy Streetlife Crew mixtape-ben is láthattok majd.

 

 

Közben Thomas Bukoven fotós barátunk is megérkezett Prágából, akinek rengeteg nagyon jó képet köszönhetünk.

A Crew ápr. 11.-én elindult haza, én azonban úgy éreztem meg kell hódítanom a város többi részét is, ezért maradtam még, és a szülinapomat is kint töltöttem. Összeismerkedtem két nagyon kedves Holland bmxes sráccal, Bart Aj, Thierry Reus(Suicycle Crew) akik el is szállásoltak az apartmanban amit béreltek, a gyönyörű La Sagrada Familia mellett. Az átköltözés többnyire könnyen ment, aznap délután már folytattuk tovább a streetelést, szerencsére a lábam is sokat javult idő közben. Rengeteget mentünk, nagyon sok új spotot túrtunk fel a külvárosban. Itt meg kell említenem Barcelona legjobb bmx-es boltját, a Happy Bike Shop-ot, és Julien Inorreta-t a tulajt, aki egy igaz bmxes és egyben nagyon vicces figura. Nagyon hálás vagyok azokért az élményekért amik ezen a helyen történtek velem. Meghívtak a Jimmy Levan videó premierre, koccintottunk a születésnapomra és nem utolsó sorban itt ismerkedtem meg 2 Argentin amigoval is, akikkel szoros barátságot kötöttünk. Facu Facundo aki a Disco Stew csapatot vezette Barcelonában, valamint szerepelt is a videóban, es Ciro Costantin, aki az egyik  legjobb oldschool bmx fotós. Főleg velük mozogtam a maradék 11 napban megállás nélkül. Gurultunk  Saint Gervisa környékén fent a hegyekben, átmentünk Mataroba, Badalona-t teljesen szétlőttük, Les Corts területén is nyomultunk lent a parton, voltunk a belvárosban sok helyen, a repülőtérhez közel is jártam egy helyen amit a Hollandok mutattak, ide készült egy nagy bomba, ami még befejezésre vár.. Igazából elég részletesen felderítettem Barcelona-t a többiekkel. (kép).

 

 

 

A rengeteg anyagból ami összegyűlt, Facu barátom közreműködésével úton van egy VX videó is. Remélem ütni fog.

Minden nap szembejött egy új spot, egy új élmény, mint például az egyik nap amikor a Dragon/Sants-nal voltunk lent a tónál. Azon a napon Catfish is velünk volt streetelni, én éppen beadtam egy kombinációt, mire ő odajött, megpuszilta az arcom és a telefonján valaki üvöltötte hogy  “Happy Birthday you hungarian shredder!”, odanéztem, Mike(Hucker) Clark volt az.

 

 

 

Összegezve iszonyú jól sikerült ez a trip, szeretném megköszönni mindenkinek akivel találkoztam és akik velem tartottak: Happy Bike Shop, Max Bergman, Marvin Mayer, Jack Seymour, Gonz, Cedric, Austin Mazur, Anthony Perrin, Elga Samiento, Simone Baracco, Ps Homies, Mauro Valencia, Miki Fleck, Jaume Sintes, Mike Deuce, Catfish, olasz barátom Alessandro, a német delegáció, köztük Carlo Hoffman, Eddie Ironfield és a többiek, Baygame local kid Cyrus, nagy köszönet a Hollandoknak, itt ne felejtsem ki Guyan-t, valamint a 2 argentin barátomnak Facu-nak és Ciro-nak, akik brothers from another mother…

 

 

 

Barcelona a napsütés és a bmx városa, csak ajánlani tudom. A jövőben velem is találkozhattok ott ha mentek.

 

Full Photogallery: